dijous, 9 de juny del 2011

Vergonya i Impunitat

La situació que vivim els colons no té ni cap ni peus. Quina impotència! El resum és el de sempre i el que us venim explicant en aquest blog. Estan destrossant la major part del barri per deixar-hi un solar abandonat durant anys i panys. A més a més, davant la trucada d'alguns veïns a Reursa els hi han comunicat que no cal que truquin més, que tot està paralitzat fins a nou avís. Així doncs, almenys ja ho reconeixen explícitament, la cosa està parada.
Però al mateix temps, l'enderroc avança. Els paletes de demolició diuen que ells tant sols obeeixen ordres i segons sembla aquestes ordres venen del districte, però al districte ara mateix hi ha un buit de poder esperant a canviar la regidoria.

Quí és doncs el que està ordenant aquests enderrocs irracionals?

Els executants ja els coneixem, l'empresa URCOTEX, que destrueix barris populars i després s'omple la boca amb les labors de rehabilitació que ha realitzat com les del Palau Güell o el Palau Nacional o les que realitza ara, les de la catedral. Sembla doncs, que els mateixos exemples de feines que realitzen il·lustren a la perfecció a quins interessos serveix aquesta empresa, la destrucció de la barcelona popular i la rehabilitació de la metropolis de les classes dominants.

Els contractants és l'empresa municipal Bagursa. Encara recordo el seu director general, Francisco Arrabal, tot un fatxenda que menysvalorava i se'n reia dels veïns de la Colònia durant una reunió-assemblea de l'Associació d'afectats al Pare Manyenet. Vista l'actitud sinistre del personatge, no m'estranyaria que fos directament ell el que està portant el timó en tot aquest assumpte. Però encara hi ha més empreses involucrades en aquest sense sentit, com Bardaji Capdevila Manegement Barcelona S.l, que compten amb la direcció tècnica dels enderrocs, i a qui per tant, recau també la incompetència amb la que estan operant.

Per més que miro de pensar-hi, d'intentar a cercar una explicació lògica no hi ha res que connecti o que doni compte del que està passant. Després d'una pausa en que semblava que per fi les administracions volien deixar el barri, mig destrossat però tranquil, fa cosa de deu dies que els enderrocadors d'Urcotex han prosseguit la seva tasca amb més força que mai. Aquest cop i encara continuen, estan destrossant els edificis que feien la cantonada entre Passatge Transversal i Carrer Castells fins ben avall d'aquest últim carrer, al cor de la Colònia. Un cop més, l'ordre ha estat aleatori o irracional, perquè enlloc de procedir amb ordre i concert ho fan amb un desordre que desconcerta. Els enderrocs s'estan produint a uns escassos 6 metres dels habitatges de la segona fase dels que encara restem al barri, amb les molèsties, brutícia i soroll que això ocasiona.

27 de maig, inicis de la destrucció de la cantonada Transversal/Castells


Així doncs, tot està aturat menys els enderrocs i el desnonament que volen fer sobre les famílies que encara aguanten a la Colònia. Ahir mateix li va arrivar l'amenaça a l'Encarna, comunicant-li que té un mes per abandonar el seu habitatge. Quina Vergonya, Quina impunitat! Expulsar algú de casa seva tant sols per deixar-hi un solar inútil i abandonat per a que serveixi de pipi-can en plena crisi. Si es pensen que es hi deixarem fàcil van ben errats!

A tot això li hem de sumar el fet de que les administracions estan comunicant que tota aquesta situació i els retards en l'ejecucció és culpa dels okupes. Quin cinisme! Quina Cara-Dura! Els únics que han treballat directament amb les seves mans per rehabilitar el barri, els únics que mantenint-se estan conservant i netejant l'espai com a habitable, els únics que han intentat salvar el barri del despropòsit dels enderrocs, ara resulta que són els culpables de tots els tràmits mal fets per Reursa i per l'Ajuntament.

La Colònia està patint un atac de degradació planificada perquè els veïns es cansin i vulguin marxar i és clar, en aquestes condicions, envoltats de màquines i de sorolls infernals. Quí voldria viure aquí?

A continuació una seqüència de fotografies del que estan destruint aquests dies:



 
En definitiva....................................Vergonya................................................... i Impunitat